La Resposta. Hi ha vida després del capitalisme?

“La Resposta. Hi ha vida després del capitalisme?” és una producció de Bremen Associats al voltant de l’economia social que recorre el cooperativisme, el tercer sector, l’economia feminista i la sostenibilitat com a alternativa als desequilibris del sistema capitalista. Compta amb veus destacades de l’àmbit social com David Fernàndez, Carme Trilla, Sandra Ezquerra, Josep Vidal o Jordi Via, entre d’altres.

Objectiu: Conèixer el món de l’economia social a través de veus i exemples destacats del feminisme, la sostenibilitat, el cooperativisme…

Activitat organitzada pel Servei d’Emprenedoria i Economia Social amb la col·laboració de Bremen Associats.

Consum conscient i de proximitat. Què hi puc fer jo? Més del que et penses!

Taller amb un expert que ens endinsarà en la psicologia, l’antropologia i la neurociència per descobrir com consumim i les contradiccions que tenim en el nostre dia a dia. Sabrem com el mercat s’aprofita per vendre’ns productes que no sempre necessitem. No volem un smartphone, volem un iPhone… Us sona? Tot seguit es presentaran eines per aproximar la ciutadania al consum responsable, com la Guia de l’Economia Social de Terrassa.

Objectiu: Reflexionar i entendre perquè consumim com consumim com a individus i què hi poden fer les botigues al respecte.

Activitat organitzada per ESCODI i el Servei d’Emprenedoria i Economia Social .

La sostenibilitat en el transport: la importància dels canvis en les persones i en les mercaderies. El transport de l’última milla.

Taula rodona en la qual s’exposaràn dos aspectes importants: la mobilitat sostenible des de la vessant ciutadana i la comercial. S’iniciarà amb una presentació de la qualitat de l’aire a la ciutat de Terrassa, abans i després del confinament. Tot seguit, Biter farà una presentació sobre l’ús de la bicicleta com una opció saludable i òptima a la ciutat. A continuació, es presentarà el Pla de mobilitat de Terrassa, breuement: quines oportunitats i reptes tenim? Finalment, mantindrem una conversa amb preguntes adreçades a empreses i entitats sobre la gestió de microhubs i la ciclologística, per l’impuls del transport de mercaderies i la última milla.

Objectiu: Reflexionar i donar a conèixer la importància del transport sostenible a la ciutat, tant en al vessant ciutadana com en la comercial. Explicar les potencialitats i possiblitats dels microhubs i el transport de mercaderies de darrera milla.

Activitat organitzada pel Servei de Mobilitat i el Servei de Medi Ambient.

Col·laboradores: BiTer, La Terrassenca, Granollers Pedala, Txita, Consell Comarcal del Vallès Occidental

Just en orígen, just en destí: Comerç just del cafè, cacau i tèxtil

En aquesta activitat virtual coneixerem algunes de les entitats més justes de Terrrassa: qui són? Per què van decidir donar el seu suport al comerç just? Com ho fan? Coneixerem:

  • L’Egarenca. És l’ecobotiga cooperativa de Terrassa, una Associació sense ànim de lucre que fomenta el consum responsable. La formen un grup de famílies que s’organitzen per aconseguir aliments i altres productes seguint criteris de sostenibilitat, de proximitat i socials.
  • ALTERNATIVA3, som una cooperativa que, des del 1992, treballem pel comerç just entenent que el autèntic desenvolupament només és possible combinant justícia social, respecte al Medi Ambient i sostenibilitat econòmica. Oferim una alternativa sostenible, responsable i de qualitat als productes de consum habitual, en especial al cafè, cacau i sucre.
  • La Revolta és un cafè restaurant i espai cultural a la ciutat de Terrassa. Promou el consum sostenible i responsable d’aliments de proximitat i ecològics, elaborant diàriament àpats saludables. L’equip de La Revolta és un equip format únicament per dones, algunes d’elles provinents d’una fundació que forma i dóna oportunitats a dones en risc d’exclusió social.
  • Amor Bio: una botiga de proximitat al bell mig de la ciutat, que aposta per un model de compra sostenible i responsable, que cuida de les productores i de les consumidores i del medi ambient.
  • Oxfam Intermon: una entitat emblemàtica, que dóna visibilitat a tota la feina que hi ha darrera del comerç just en l’àmbit de l’alimentació i el tèxtil.

Objectiu: Donar a conèixer a la ciutadania els establiments i entitats que treballen pel comerç just, per conèixer els beneficis que comporta el consum responsable.

Activitat organitzada per Alternativa 3.

Col·laboradores: La Revolta, AmorBioTerrassa, L’Egarenca, Oxfam Intermón,