La Terrassa Cooperativa és la cita anual de la ciutat amb el cooperativisme i l’Economia Social

Durant el mes de novembre, Terrassa esdevé un lloc de trobada entre la ciutadania i el teixit de l’economia social i solidària de la ciutat. Les entitats, les empreses, els col·lectius i els serveis municipals s’apropen a la ciutadania i al món educatiu, obrint les seves activitats i mostrant a què es dediquen i com poden cobrir les necessitats quotidianes i bàsiques de tots i totes: habitatge, alimentació, mobilitat, consum, educació, comunicació, lleure, etc.

La situació social i econòmica global i local, agreujada per la crisi de la Covid-19, i l’emergència climàtica ens obliguen a plantejar formes d’organitzar-nos, de consumir i de produir de manera més responsable, fent que les ciutats siguin mes sostenibles ambiental i socialment.

L’Economia social i solidària dóna resposta a aquests reptes:

• Quins consums energètics beneficien l’economia local?
• Quines compres realitzem i com consumim de manera responsable a una ciutat com Terrassa?
• Com els agents educatius i la comunitat educativa propicien una educació econòmica democràtica amb l’alumnat?
• Les cures (de la gent gran, dels infants, de les persones amb vulnerabilitat) sostenen la resta de la vida, som corresponsables, com s’ha d’impulsar?
• Com ha de ser la mobilitat del futur proper?
• Com pot el món productiu incloure la vida i la mirada de l’economia feminista?
• Quins són els límits del planeta i com s’ha de fer compatible amb l’activitat humana?
• Com afrontem el dret a l’habitatge?
• Com podem col·laborar entre totes i tots per eliminar la bretxa digital?

Per assolir els reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles, l’Economia Social i Solidària és una palanca imprescindible. En aquest sentit, estem ideant una edició per oferir activitats per a tota la ciutadania i el món educatiu; per gaudir i aprendre com l’Economia Social i Solidària és una resposta a un nou model de ciutat. L’edició 2021 tindrà dos grans blocs, a partir dels quals les empreses, entitats, els col·lectius i els serveis municipals co-creem l’oferta mensual del Programa i de la Fira.

▶️ L’economia de les persones: Ens preguntem com posem la vida al centre? Activitats de diferent format sobre la salut, l’alimentació, la cultura, els feminismes, les cures, l’esport, els drets humans i socials, el món educatiu…

▶️ L’economia més justa: Ens preguntem com es produeix i s’ofereixen serveis des de l’Economia Social? Activitats de diferent format sobre la producció responsable (circular, reciclatge…), economies transformadores (procomú, monedes locals, XIC, bancs de temps), producció agroecològica, energia, tecnologia, mobilitat, recursos professionals i empreses…

L’ESS és #l’alternativa, estem treballant per fer-ho possible.. t’uneixes?